Skip to main content
Groen- en tuinprojecten op maat

Zwemvijver

Een zwemvijver kan gezien worden als een natuurlijke en onderhoudsarme variant van een zwembad. Voor veel mensen klinkt het dan ook aantrekkelijk om een zwemvijver in hun tuin te laten aanleggen. Reijrink Groenprojecten heeft al veel ervaring in het aanleggen van natuurlijke zwemvijvers. Onze zwemvijver specialisten kijken graag met u mee naar uw wensen en ontwerpen dan een zwemvijver die perfect past bij uw tuin.
Neem contact op
Ruud Reijrink
  • Zwemvijver
  • Zwemvijver

Voordelen van een zwemvijver

Het grootste verschil tussen een zwembad en een zwemvijver is de reinigingsmethode. Een zwembad wordt schoongehouden met chloor, terwijl een natuurlijke zwemvijver zelfreinigend is. Door de waterplanten in de zwemvijver blijft het water schoon om in te kunnen zwemmen. Deze planten staan in het filter gedeelte van de vijver zodat u er tijdens het zwemmen geen last van heeft.

Verder wordt er vaak gekozen voor een zwemvijver omdat deze ook mooi staat in uw tuin wanneer het te koud is om te zwemmen. De zwemvijver specialisten van Reijrink Groenprojecten zorgen er altijd voor dat uw zwemvijver perfect opgaat in uw tuin, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van uw tuin en uw prachtige zwemvijver.
  • Voordelen van een zwemvijver
  • Voordelen van een zwemvijver

Aanleg van een zwemvijver

Gezien de omvang van een zwemvijver kunt u de aanleg van een zwemvijver in uw tuin het beste overlaten aan specialisten. Zelf een zwemvijver maken kan bijvoorbeeld resulteren in een niet goed functionerend reinigingssysteem, terwijl dit juist zo belangrijk is bij zwemvijvers. De zwemvijver specialisten van Reijrink Groenprojecten hebben al veel zwemvijvers aangelegd, waardoor zij perfect kunnen inspelen op uw tuin en uw wensen. Bij het ontwerpen van de zwemvijver wordt er bijvoorbeeld goed gekeken naar de omgeving, uw tuin en uw huis, zodat alles samen een mooi samenhangend geheel wordt.

Voorbeelden van zwemvijvers

Bij Reijrink Groenprojecten hebben we al vele mooie zwemvijvers gemaakt. Zo hebben we bijvoorbeeld bij een project in Loon op Zand een grote zwemvijver aangelegd die prachtig past bij de omgeving, en tevens als afscheiding van het perceel functioneert. Bij dit project vindt u enkele foto’s van natuurlijke zwemvijvers die wij hebben aangelegd.
Uw zwemvijver laten aanleggen door Reijrink Groenprojecten kan er zo uit zien
Meer weten over het laten aanleggen van een zwemvijver

Meer weten over het laten aanleggen van een zwemvijver

Wilt u een zwemvijver laten aanleggen in uw tuin of wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij bieden? Neem dan gerust contact op met de zwemvijver specialisten van Reijrink Groenprojecten.