Skip to main content

Zwembadtuin Waalre

  • Architect Anne Laansma
  • Bouwjaar 2021
  • Grootte 1000m2
  • Locatie Waalre

Strakke zwembadtuin met moderne afwerkingen

In Waalre hebben wij een strakke zwembadtuin met moderne afwerkingen mogen realiseren. De opdrachtgever wilde graag een zwembad in de tuin en voldoende ruimte om te ontspannen, dit is meegenomen in het ontwerp. In 2021 zijn we gestart met de uitvoering van het zwembad in deze tuin en het overige tuinaanleg in Waalre. Het tuinontwerp van deze zwembadtuin is uitgevoerd door tuinarchitect Anne Laansma.

Belangrijke elementen in de zwembadtuin

Tijdens dit project in Waalre stond het zwembad centraal in de tuin; de opdrachtgever wilde dit graag als belangrijk element in de tuin. Naast het grote zwembad zijn er ook diverse plekken in de tuin waar tot rust gekomen kan worden. Zo is er een ruime overdekte loungeplek, zitmogelijkheden vlakbij de woning en een hangmat voor optimale rust. Deze zitgelegenheden liggen verspreid door de tuin, hierdoor kunnen de bewoners op vrijwel ieder moment heerlijk genieten van de zonnestralen die zich gaandeweg de dag verplaatsen. Om bij de verschillende belangrijke elementen in de tuin te komen zijn er strakke beloopbare paden aangelegd in de tuin tussen/naast het gras, de borders en het zwembad. Hierdoor blijft de tuin de strakke en moderne uitstraling hebben maar is alles eenvoudig te bereiken.

Kleurgebruik in de moderne zwembadtuin

Om naast de strakke lijnen van het zwembad ook een frisse twist te geven aan de tuin zijn er diverse borders aangelegd. Deze zijn in strakke lijnen aan de tuin toegevoegd maar wel met diversiteit aangelegd. Zo zijn er kleine bomen, struiken en kleurrijke planten te vinden in de tuin. De borders zijn niet overal kleurrijk zodat ze ook wat rust aan de tuin geven. De verschillende borders in de tuin geven een mooi contrast met de strakke elementen zoals het zwembad.