Skip to main content

Bedrijfstuin Oisterwijk 

Project

  • Tuin architect: Anne Laansma
  • Bouwjaar: 2021
  • Grootte: 450 m2
  • Locatie: Oisterwijk

Kleurrijke bedrijfstuin met solitaire bomen als blikvanger

In Oisterwijk hebben wij een kleurrijke bedrijfstuin met als blikvangers de solitaire bomen mogen realiseren. De zakelijke opdrachtgever wilde in deze tuin graag rust en kleur samenbrengen, dit is meegenomen in het ontwerp. In 2021 zijn we gestart met de uitvoering van deze groene bedrijfstuin met solitaire bomen. Het tuinontwerp van deze kleurrijke bedrijfstuin is uitgevoerd door tuinarchitect Anne Laansma.

Centrale elementen in de kleurrijke bedrijfstuin

Tijdens dit project in Oisterwijk stonden de solitaire bomen centraal; de opdrachtgever wilde deze graag als blikvanger in de tuin. Vanuit de verschillende ramen die het kantoorpand heeft is er mooi zicht op de verschillende borders met solitaire bomen. Naast de verschillende aanwezige bomen in borders is er ook gekozen voor kleurrijke borderplanten om zo de kleurrijke bedrijfstuin goed tot zijn recht te laten komen. De planten in de borders zijn een combinatie van paarse en roze bloeiende borderplanten.

Kleurgebruik voor een groene bedrijfstuin

Om naast de vele kleuren ook wat rust toe te brengen aan de tuin zijn er diverse grindpaden aangelegd in de kleurrijke tuin. Deze zijn op een speelse manier in de tuin verwerkt zodat de solitaire bomen nog meer opvallen als blikvangers. De mooie borderplanten zijn ook niet allemaal kleurrijk zodat ook daar wat rust in gevonden kan worden. De groene borderplanten vormen een mooi contrast met de solitaire bomen en de kleurrijke bloeiende borderplanten.