Skip to main content

Landelijke Tuin Met Paardenbak

Particuliere tuin Diessen

  • Tuinontwerp: Pit Ontwerp
  • Bouwjaar: 2019
  • Grootte: 2500m2
  • Locatie: Diessen

Landelijke tuin met ingepaste paardenbak en weide

In Diessen hebben wij een mooie tuin in landelijke stijl mogen realiseren. Deze particuliere opdrachtgever wilde hierbij graag dat de omheinde paardenbak en weide meegenomen werden in het ontwerp. In 2019 zijn we gestart met de uitvoering van deze landelijke tuin met paardenbak. Het ontwerptraject van deze grote landelijke tuin is uitgevoerd door Pit Ontwerp uit Boxtel. 

Centrale elementen in de landelijke tuin

Tijdens dit project in Diessen stond de omheinde paardenbak met weide centraal; de opdrachtgever wilde deze graag aanwezig hebben in de tuin. Vanuit de diverse zitgelegenheden in de tuin is er mooi zicht op deze elementen in de tuin. Om het zicht wat te breken zijn er borders in de tuin aangebracht, waarbij verschillende elementen zijn gebruikt. Voor deze borders is er zo veel mogelijk gekozen voor natuurlijke elementen. Hierbij is er niet gekozen voor strakke border beplanting. De planten in de borders zijn een combinatie van grassen en bloeiende planten die passen in de omgeving van de tuin. 

Materiaal- en kleurgebruik voor landelijke stijl

Om de tuin qua materialen overeen te laten komen met het natuurlijke van de paardenbak en weide zijn er robuuste plantenbakken toegevoegd die passen bij het tuinmeubilair. Voor het contrast in de plantenbakken zijn er planten met lichte kleuren ingezet. Deze lichte kleuren zijn ook terug te vinden in verschillende bloeiende border planten

Moderne twist met borders in de tuin

Naast de landelijkheid van de tuin is er ook een moderne twist aan toegevoegd. Er is voor het plaatsen van de borders in de tuin veel rekening gehouden met symmetrie: de borders en de planten zijn allemaal in rechte banen en passen qua ligging bij elkaar. De tuin bevat ook voldoende bestrating om zo diverse prominente (zit)plekken in de tuin goed toegankelijk te houden.