Skip to main content

Grote landelijke tuin met zwemvijver

Particuliere tuin Sint Oedenrode

  • Tuinontwerp: Pit Ontwerp
  • Bouwjaar: 2019/2020
  • Grootte: 5000m2
  • Locatie: Sint Oedenrode

Centrale elementen in de ruime tuin

Tijdens dit project in Sint Oedenrode stond de villa centraal, de opdrachtgever wilde graag dat de tuin zou passen bij de moderne villa en landelijke omgeving. Één van de elementen die belangrijk was tijdens dit project was de oprijlaan. De oprijlaan met halfverharding en de bomenlaan geven de villa allure. Het andere belangrijke element is de grote vijver in de tuin. Doordat deze tuin zoveel ruimte biedt, ligt de natuurvijver op een centrale plek in de tuin zonder dat het een prominente plek inneemt. 

In deze ruime villa tuin zijn ook diverse andere elementen toegevoegd. Dit zijn elementen zoals zithoeken en standbeelden. De standbeelden zijn op verschillende plekken terug te vinden in de tuin waar ze door middel van beplantingen niet alle aandacht naar zich toe trekken. De zithoeken in de tuin bevinden zich op verschillende plaatsen met verschillende zitgelegenheden. Zo bevat de ene plek een luxe loungeset met grote eettafel terwijl de andere plek bestaat uit ligstoelen en een picknicktafel passend bij het andere meubilair. 

Afwisselend materiaal- en kleurgebruik door bloeiende tuinplanten

Om afwisseling en kleur te creëren in de tuin is er gewerkt met bloeiende planten en siergrassen. Doordat het huis een witte kleur heeft zijn er voor de bloeiende tuinplanten zachte kleuren gebruikt om er tegen af te steken. De bloeiende planten in de tuin zijn zo geplaatst dat er vrij zicht wordt behouden in de tuin met natuurlijke elementen die zorgen voor wat meer kleur.

Chique uitstraling door siergrassen

Naast de bloeiende tuinplanten zijn er ook diverse siergrassen toegevoegd aan de tuin. De siergrassen staan in de buurt van de bloeiende planten om de strakke uitstraling die past bij het huis te behouden. Ook voor de siergrassen is qua kleur rekening gehouden met de witte kleur van het huis. Om de verschillende stukken met siergras en tuinplanten van elkaar af te scheiden bevat deze ruime tuin ook veel gras.